Det er sikringsarbeidet ved de bratte fjellpartiene ved Grosberg, ca 10 km øst for Skåbu sentrum, som nå skal fullføres. Arbeidet ble påbegynt i 2008, og området som skal sikres nå er ca 100 meter langt.

- Det er ustabilt fjell der vi nå skal ta fatt, så det er en krevende oppgave, sier senioringeniør Odd Kr. Sandvold i Statens vegvesen. - Vi bolter steinblokkene fast med fjellbolter som er mellom to og fem meter lange.

Rassikringsarbeidet utføres på vegne av Oppland fylkeskommune. Arbeidet starter tirsdag 12. oktober og vil fortsette helt fram til jobben er gjort. Det betyr at fylkesveg 255 vil være stengt mellom kl. 07.00 og kl. 18.00 fra mandager til og med onsdager. På torsdager kommer vegen til å være stengt mellom kl 07.00 og 15.00.

For kjøretøyer med lengde inntil 10 meter vil det bli skiltet omkjøring over Åsvegen, omkjøringsvegen er ca fire kilometer lang. For større kjøretøyer vil det bli åpnet for passering av arbeidsstedet fra kl. 11.00 til kl. 11.30, og fra kl. 15.00 til kl. 15.30 på alle arbeidsdager.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!