Hele 3.720 lag har meldt seg på i konkurransen, noe som er flere enn noensinne tidligere i VISTAs 53-årige historie. VISTA 2011 blir også den mest internasjonale, da det kommer deltagere fra alle kontinenter. Sammen vil de gjøre dette til en sann internasjonal begivenhet. Deltagerne vil strømme til fra Volvos hjemland, Sverige, fra andre land som Hviterussland, Australia, Argentina, Sør-Afrika, og USA - kort sagt, fra land over hele kloden.

- VISTA bare fortsetter å vokse, sier Staffan Jufors, som er konsernsjef i Volvo Trucks. - Det sier mye om den globale rekkevidden til Volvo Trucks som internasjonalt varemerke, det store antall mennesker som finnes i vårt servicenettverk. Det er også et bevis på det engasjementet de ambisjonene som finnes for å stadig forbedre vårt virke. VISTA er en viktig del i våre anstrengelser for å oppnå stadig høyere kvalitet i måten vi pleier våre kunder på.

VISTA er åpent for alle ettermarkedsansatte i Volvo Trucks og Volvo Buses globale servicenettverk. VISTA er nå verdens største konkurranse for service- og verkstedsansatte. Målet med konkurransen er å skape en arena der ettermarkedsansatte kan videreutvikle og forbedre sine kunnskaper og kompetanse, og slik skaper et bedre ettermarkedstilbud til Volvo Trucks' kunder.

- VISTA handler ikke først og fremst om konkurranse, men om læring, sier Ann Hesselbom, leder for Human Resources ved Volvo Trucks. - Det er en fantastisk måte både å motivere våre ansatte på, og å skape grobunn for teamarbeid på.

Runde en av konkurransen har allerede begynt, med at alle lagene har mottatt det første settet med teoretiske spørsmål. Svarfristen er to uker. Deretter følger nå ytterligere to runder med teoretiske spørsmål - i henholdsvis november og januar.

De beste lagene vil deretter gå videre til regionale semifinaler, hvor de får sine praktiske ferdigheter testet i verksteder, ni ulike steder over hele verden. Til slutt står de tretti beste lagene igjen, og de skal kjempe om den gjeveste prisen under den internasjonale finalen i VISTA 2011, som går av stabelen 28. juni neste sommer i Volvos hjemby, Göteborg, Sverige.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!