Mazda BT-50 presenteres som en såkalt "active lifestyle vehicle" som tar over for den mer tradisjonelle, kompakte pickup med en moderne og forfinet styling.

Den nye modellen har blitt utviklet fra bunnen for å produsere en helt ny type bil. I tillegg til nytt design, styrke og driftsikkerhet, tilbyr nye BT-50 en perfekt løsning for en bred rekke kunder som fører en aktiv livsstil, inkludert familier, håndverkere og eventyrlystne. Eksteriørdesignen har skarpe linjer og sporty, dynamiske former, heter det i en pressemelding fra Mazda Motor Norge.

Global modell

Stylingen av nye Mazda BT-50 skal øke forventningen av kjøreglede og representerer en ny retning i det kompakte pickupmarkedet. Dette er en global modell som også vil bli solgt i Europa.

Et annet viktig element på Mazdas stand under årets "Australia International Motor Show", er Mazdas spekter av nestegenerasjon SKY konsept drivlinjer, som også debuterer i Australia. Mazdas miljøstrategi - "bærekraftig Zoom-Zoom" - innebærer en forpliktelse om å redusere gjennomsnittlig drivstofforbruk med 30 % innen 2015, sammenlignet med 2008 nivå. Mazda SKY-G bensin- og SKY-D dieselmotor konsepter vil spille en viktig rolle for Mazda i å oppnå dette ambisiøse målet.

Mazda har så langt valgt ikke å offentliggjøre noen bilder av den nye pickupen. En skisse er alt de så langt har valgt å vise frem. 15. oktober åpner utstillingen, så da får i hvert fall alle som er interessert se pickupen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!