Anders Johnsen fra Oslo og Egil Åvik fra Oppegård hadde begge tatt turen til Halden for å se på maskiner og treffe kjente. - Anleggsbransjen er ikke bare jobb, det er mer en livsstil, forteller Johnsen, som driver eget A/S og har nok å gjøre. Likevel tar han seg tid til å dra på utstillinger og messer. Både Anders og Egil var på Bauma i München i april og Anders har vært på Svingen så lenge han kan huske.

I år var det 19. gang anleggsutstillingen i Svingen ble arrangert, i regi av Maskinentreprenørenes Forbund, avdeling Østfold. - Mange entreprenører sier at de har veldig mye å gjøre for tiden. Og det er bra, sier distriktssjef i MEF, avdeling Oslo/Akershus og Østfold, Jon Stenrud.

29 utstillere var på plass, men ingen av de store norske importørene. Dermed ble scenen i stor grad overlatt de lokale maskinimportørene. Størst i år som i fjor, i areal og antall maskiner, Askim-firmaet Rosendal Maskin, som importerer både JCB og Doosan til Norge. Doosan har som kjent også Bobcat og Moxy i porteføljen.

I Svingen er det nok å finne på for både små og store. Her kunne de yngste prøve maskiner - i kontrollerte former. Søndag ble det også arrangert en uhøytidelig maskinførerkonkurranse for de litt mer voksne.

Ellers var det satt enda sterkere fokus på sikkerhet i år enn tidligere og det var ikke hvem som helst som fikk slippe til på maskinene. Bransjen har lært av et par nestenulykker, blant annet en på Dyrsku'n i fjor som lett kunne ha endt med tragisk utfall.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!