Dette skjer allerede nå, selv om oppgangen nettopp har startet. I tiden fremover vil avstanden mellom frakt- og lasteromstilbud bli enda større. Derfor gjelder det nå å sikre seg kapasitet for bedre tider, mener TimoCom i en fersk pressemelding. TC eBid, den europaomspennende onlineplattformen for transportanbud er det perfekte verktøyet, heter det der.

Under den økonomiske krisa måtte mange transportleverandører redusere bilparken, noen ganske drastisk. Når det nå igjen er mer gods å transportere, mangler disse lastebilene. Ennå er det ikke noen ekstrem mangel på fraktrom, men det gjelder å være føre var mener Timo Com. Når oppgangen kommer riktig i gang vil det bli stadig vanskeligere å få av gårde lasten. Dermed bør transportkjøpere fra handel og industri og spedisjonsfirmaer med fraktutsendelse skrive ut anbud på frakten via TC eBid nå, anbefaler de.

Med en anbudsutskrivelse kan man nå ut til potensielt 30 000 transportleverandører over hele Europa heter det i en pressemelding fra Timo Com. Etter anbudsutskrivelsen kan man hente inn nyttige evalueringsresultater og opprette en indeks. Det hjelper for å kontrollere at man oppnår korrekt markedspris og skaper et godt grunnlag for å ta riktige avgjørelser ved valg av transportleverandører, heter det i pressemeldingen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!