To hovedpunkter kjennetegner den nyutviklede hengeren, lav egenvekt og unikt design.

500 kg mer

Chassiet er en sveiset konstruksjon i svensk høykvalitetsstål hvor lav vekt har blitt kombinert med høy styrke, i følge MST. Det skal være samarbeidet med deres stålleverandører og deres egen konstruksjonsavdeling, som har gitt muligheten til å utvikle tømmerhengeren som kan lastes omtrent 500 kg mer i hver vending.

- Med økt nyttelast kan tømmerkjørere øke inntektene og spare penger i form av lavere driftskostnader, dessuten skånes miljøet, mener Dag Hamelid, platesjef i MST.

Unikt design

I tillegg til lavere vekt skiller hengeren fra de andre svenske tømmerhengerne med en helt egen design. Med sine smidige former oppfattes hengeren som strømlinjeformet. I følge Lars Larsson, administrerende direktør i Svenljunga Skogstransporter er hengeren har utviklet seg i riktig retning, de er godt fornøyde med deres Skytten foreløpig.

Den nye tømmerhengeren vises på Elmia Lastbil i Jönköping den 25-28 august 2010. MST har stand nr U:630.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!