Partikkelfilterert er designet og konstruert for å passe på varebiler og små lastebiler opp til 6 tonn, som Iveco Daily, Nissan Atleon, Toyota Dyna, Mercedes Sprinter og liknende biler. Det fungerer uten additiver og ved lave eksostemperaturer.

Miljøsoner

Flere og flere byer innfører miljøsoner rundt om i Europa. Kravene gjør at lastebiler som ikke oppfyller Euro4 kravene rett og slett ikke slipper inn. Produktet er et svar på dette. Filteret har fått navnet EmiVan og skal være priset 25 til 40% under andre eksisterende systemer, forklarer salgssjefen i Emicon Systems, Henrik Dahl. Systemet har vært testet på en Iveco Dayli 65C17 og i følge bileier har de ikke merket noen forskjell på kjøringen eller bilen ellers. Bilen oppfyller dermed Euro4 kravene og får derfor tilgang til Danmarks større byer som innførte miljøsoner fra 1. juli i år.

Danske Emicon-Systems A/S her over 15 års erfaring med at utvikling og produsering av partikkelfiltre til de fleste dieselmotorer. I tillegg til EmiVan omfatter produktsortimentet også en filterløsning til busser og lastbiler generelt, samt løsninger designet spesifikt til lastbiler fra Mercedes, Scania og Volvo.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!