Siden årsskiftet har Volvo ansatt 425 personer og annonserer nå etter ytterligere 60 nye medarbeidere. De nye skal være på plass etter feriene. Det er stort sett snakk om midlertidige stillinger, men det kan fort snu til lengre kontrakter dersom etterspørselen på lastebiler fortsetter å være høy. Persson er fornøyd med etterspørselen og er optimistisk for høsten.

Det har vært en volumøkning og i tillegg pågår flere prosjekt på fabrikken, blant annet en investering på 1,5 miliarder svenske kroner som skal øke kapasiteten på fabrikken. Dette krever ekstra personale den tiden det pågår.

Nyansettelsene gikk ut i slutten av mai og selv om alle kan søke håper også selskapet på at gamle ansatte skal komme tilbake. Personal i alle kategorier er ønsket meldes det og forhåpentligvis kan det bli snakk om enda flere utover høsten. Disse beslutningene vil tas etter ferien, siden det fortsatt finnes stor økonomisk uro nedover i EU forklarer Persson. 30% av medarbeiderne er nå midlertidig ansatt, noe som ikke faller i like god jord hos fagforeninga på fabrikken.

Dette melder folkbladet.nu

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!