Daimler Trucks North America (DTNA)annonserte i slutten av juni at 540 arbeidere er kalt tilbake til jobb på tre av produksjonsanleggene deres. Arbeiderne skal etter planen være i gang med økt produksjon i midten av juli på fabrikkene i Mt. Holly og Cleveland. I tillegg økes produksjonen på delelager og logistikksenteret i Gastonia. Alle disse ligger i Nord Carolina.

Antallet produserte enheter stiger markant og er et resultat av fyldige ordrebøker i år. Det er særlig deres lastebiler som oppfyller miljøkravet utstedt av Enviromental Protection Agency (EPA) som er populære. EPA 2010-godkjente nyttekjøretøy fyller nå ut ordrebøkene. Mer en 21 400 slike kjøretøy er allerede bestilt, fordelt på lastebiler og skolebusser utstyrt med Blue Tec utslipps teknologi. Av disse er 16 565 bestillinger på Freightliner lastebiler. Arbeiderne skal i tillegg ha fått nye arbeidskontrakter som sikrer en minsteproduksjon, noe som gir arbeiderne en stabilitet og sikkerhet fremover.

67 % økning

I følge Mark Lampert som er vise administrerende direktør for DTNA, er Freightliner det eneste lastebilmerket som øker produksjonen for øyeblikket i USA. Produksjonshastigheten for biler de kaller "Class 8 trucks" som er den tyngste klassen, vil i løpet av juli øke med 67% i forhold til samme måned i 2009 i følge han.

Den plutselige økningen i salgstall skyldes særlig to store ordre gjort av de digre transportselskapene Western Express i Nashville, Tennessee og Schneider National fra Green Bay i Wisconsin. Western Express bestilte like godt 900 Freightliner Cascadia i et jafs og Schneider National bestilte også flere hundre Cascadia, noe som vil de to selskapene en nesten ren Freightliner-flåte.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!