Kontrollene starter allerede denne uka.

Hele seks av kontrollørene skal jobbe direkte mot transportbedriftene med kontroll av sjåførenes kjøretid, hviletid og arbeidstid.

Det skal utføres nærmere tretti tusen døgnkontroller av sjåførenes kjøre- og hviletid, og i samarbeid med Arbeidstilsynet skal det utføres en rekke kontroller av sjåførenes totale arbeidstid. I tillegg kommer et stort antall kontroller på veg.

- Vi har tro på at våre kontroller gir færre trafikkulykker, bedre arbeidsmiljø, og økt lønnsomhet for transportørene, forteller Seksjonsleder Utekontroll, Fritz Karlsen.

- I tiden fremover ser vi for oss at transportnæringen må komme sterkere på banen i trafikksikkerhetsarbeidet. En samlet bransje kan gjennom sine sjåfører, arbeidsgivere og organisasjoner jobbe for at transportnæringen selv legger bedre til rette i forhold til regelverket. Det vil kunne bidra til færre trafikkulykker, bedre arbeidsmiljø, og mer lønnsomhet, hevder Karlsen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!