- Om noe skjer, så husk å kaste deg ut og fremover. Aldri bakover, ropte piloten til oss da vi lettet. Da ble vi meget roligere og jeg viste bare tommelen opp, slik at ikke pipestemmen skulle avsløre meg.

For dette var viktig. 150 utstillere fra seks land samlet på landets lengste messe. En messe laget av lastebilfolk for lastebilfolk. Akkurat det er vi litt stolte av. Messa er en gedigen møteplass for bransjen der utstillerne møter kundene sine på bakkeplan. Bakkeplan, ja. Det er langt unna akkurat nå.

Et areal tilsvarende syv fotballbaner gjør ikke bare noe med skotøyet. Dette er stort på flere måter. En samlet bransje der alle er blide, gjør noe med deg. Å møte kjentfolk overalt, å se nye løsninger, treffe likesinnede og rett og slett bare kose seg, er noe av det som gjør det verdt å være i denne bransjen. Mange hadde med hele familien, andre hadde mange timer bak seg i bil, buss eller fly. Alt for å være på TRANSPORTmessa. Ikke mindre enn 7840 besøkende trosset værgudene denne helgen.

- Jeg må holde denne farten på grunn av vind, ellers ramler vi ned, ropte piloten igjen. Jeg kan ennå ikke si om han mente alvor, men jeg tror det. Slike folk tøyser ikke. - Ikke noe problem, sa jeg med min innøvde liksom-militære-stemme. - Dette er passe fart.

Det ble litt klipping av film etterpå. Håndholdt videokamera fra helikopter i vind og regn gjør noe med kvaliteten. Men det ble da ikke så galt og gir iallefall et inntrykk av hvor stor denne messen er.

Så får det heller stå sin prøve at medflygende fotograf Kai Arne Pedersen etter turen utbrøt: - Det er verre å gå opp en stige enn å fly helikopter uten dør.

Særlig.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!