Den militære kjøretøyfabrikanten Sisu Defence Oy, har levert 60 terrenggående SISU 8x8 lastebiler til den finske hæren. Leveransen ble mottatt av forsvarsminister Jyri Häkämies, på Sisufabrikken i Raasepori, Finland nylig.

De leverte lastebilene er utstyrt med en meget effektiv minebeskyttelse og har en hytte av panserstål. I tillegg så er en del av disse lastebilene også utstyrt med ballistisk beskyttelse (beskyttelse mot beskytning) tilpasset behovet i de aktuelle internasjonale operasjonsområder.

SISU 8x8 militære lastebiler har ett modulært beskyttelsessystem. Dette ballistiske- og NBC-beskyttelsessystemet for kjøretøyer kan lett og raskt bli montert og demontert, til og med i felt.

Ett antall av bilene vil bli satt til utenlandsoppdrag, for å gi de finske soldatene så trygg tjeneste som mulig, også i internasjonale kriseoperasjoner. Et antall biler vil bli brukt til opplæring nasjonalt, og være i beredskap i den Finske Hæren..

Leveringen inkluderer også trening, service og reservedelsprogram. Den totale verdien av leveransen er omtrent 26 millioner euro eksklusive moms.

Ønsker du å oppleve en av disse spesielle militære lastebilene "live"? Da må du ta turen til TRANSPORTmessa på Gardermoen 11. til 13. juni i år. Spesialbilen kommer nemlig rett fra øvelse på Andøya til Gardermoen, for å kaste glans over standen til Sisu-importøren Elverum Maskin AS.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!