Fiats toppsjef Sergio Marchionne opplyser at selskapet vil skille ut Case New Holland, Iveco og deler av Fiat Powertrain i et eget selskap, kalt Fiat Industrial. Det nye selskapet vil bli registrert på Milano-børsen, og Fiat håper å få solgt aksjene i det nye selskapet mot slutten av 2010.

Pengene skal de bruke til å utvide bildivisjonen, skriver Bedre gardsdrift og henviser til Business news.

Med dette er et stort kapittel over for den 109 år gamle italienske industri-giganten, som er italias største private arbeidsgiver med en nasjonal arbeidsstokk på omkring 80.000 ansatte.

I realiteten knytter Fiat enda sterkere bånd til Chrysler. Fiat eier 20% av Chrysler, men har i praksis tatt over styringen av selskapet som var kriserammet i fjor sommer.

I første kvartal rapporterte Chrysler økt salgt og overskudd. I samme periode viste Fiats tall et tap på 28 millioner dollar, skriver UPI.com på morgenkvisten.

Rykter om et salg har versert en god stund. Allerede på denne tiden i fjor skrev tungt.no at Fiat muligens ville selge unna for å finansiere eventyret med Chrysler og Opel. Dengang ville ikke Fiat kommentere ryktene, men nå slår det hele altså til og vi kan forvente spennende konstellasjoner i fremtiden - både innen personbil, anlegg, landbruk og lastebil.

Les også: Iveco til salgs?

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!