De føderale myndighetene i Brasil er inne i et program for å øke effektiviteten og sikkerheten innenfor skoletransporten i det enorme landet.

Valget falt på modellen Volksbus, som er velegnet i områder med dårlige veier, noe som fortsatt er svært vanlig ute i landdistriktene. Chassiset skal produseres på MAN-fabrikken i Resende i Brasil, mens karosserifabrikkene Marcopolo og Caio Induscar skal levere påbyggene.

Regjeringen har satset stort på å få barn til å komme til skolene i Brasil. Blant annet er det mange plasser innført et varmt måltid mat i løpet av skoledagen. Tungt-redaksjonen har selv besøkt skoler utenfor Rio der barna kun kom til skolen for å få dette måltidet. For å få skolematen, må de fullføre skoledagen. Det er fortsatt svært vanlig å droppe skole for å hjelpe foreldre med å jobbe, og dette er et tiltak for å få barna til skolen.

De 4.000 skolebussene kommer i tillegg til 1.600 busser MAN Latin America har levert til byområder siden juni i fjor.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!