Bilene er utrustet med spesialutstyr for best utnyttelse av hjelpearbeidet. - På den måten vil vi målrettet hjelpe til oppbygningen av områdene som er berørte av jordskjelvet, forteller Georg Pachta-Reyhofen, adm.dir. i MAN.

MAN har forøvrig lenge hatt et partnerskap med SOS Barnebyer og tilbyr, i tillegg til økonomisk støtte, også teknisk hjelp og utstyr. Det sistnevnte er sannsynligvis like viktig, om ikke viktigere, enn byråkratisk assistanse.

MAN er forøvrig i godt følge. Flere aktører fra både anlegg- og transportbransjen har strukket frem hjelpende hender. Umiddelbart etter jordskjelvet sendte DHL et fly med logistikk-eksperter og kriseteam for å hjelpe til med oppbyggingen og sørge for bistand med å håndtere hjelpesendinger på en rasjonell måte.

Samtidig skrev tungt.no om JCB som ga bort tre traktorer til hjelpearbeidet. Det var JBCs toppsjef, Sir Anthony Bamford, som donerte gaven som svar på en appell fra hjelpeorganisasjoner om hjelp.

Les også: Donerer anleggsmaskiner til Haiti

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!