For 30 år siden rullet den første Fuso Canter av produksjonsbåndet på fabrikken i Tramagal. Fabrikken i Tramagal som ligger 150 kilometer nordøst for Lisboa i Portugal, ble åpnet i 1964. Den var da et "joint venture" mellom Portugal og Frankrike og produserte biler for det portugisiske forsvaret. I 1990 overtok Mitsubishi Motors Portugal (MMP) fabrikken og i 1996 besluttet Mitsubishi Motors Corporation å konsentrere produksjon av Canter lastebiler for det europeiske markedet i Tramagal. Fra 2003 har Fuso Canter vært en del av nyttekjøretøy programmet til Daimler AG.

I dag produseres Fuso Canter for over 30 europeiske land ved fabrikken i Tramagal og årsproduksjonen har steget fra 1.500 ved starten i 1980, til over 10.000 i dag. Fuso Canter ble lansert første gang i1963 og dagens modell er 7. generasjon.

Fuso Canter vil fra våren 2010 bli standard med motorer som tilfredsstiller de strenge kravene i henhold til "E nhanced Environmentally-friendly Vehicle" (EEV) normen. Den frivillige EEV-normen reduserer partikkelutslippet med cirka 1/3 i forhold til den allerede lovpålagte strenge Euro 5-normen.

Daimler AG eier 85% av Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation som har sitt hovedkontor i Kawasaki, Japan. I Norge importeres Fuso Canter av Bertel O. Steen AS.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!