Bestillingen er en del av en treårskontrakt som omhandler leveranse av tunge trekkvogner, trailere og reservedeler. Kontrakten gjør det mulig for det amerikanske forsvaret å bestille ytterligere lastebiler fra Mack. Ordrer mottatt i henhold til denne kontrakten beløper seg til 20,2 millioner amerikanske dollar siden oktober i 2008.

De tre tilleggsordrene gjelder 46 Mack Vision Elite trekkvogner med høye sleepere, samt semitrailere og reservedeler. Tilleggsordrene har en verdi på totalt 6,6 millioner dollar og leveransene er planlagt i mai og juni i år.

Mack Vision Elite er kjent som Mack Pinnacle Axle Back i Nord-Amerika, men Vision Elite er beregnet på bruk i markedene utenfor Nord-Amerika og er utstyrt med en eksport-versjon av motoren Mack MP8, en 13-liter som vel strengt tatt er en Volvo-motor.

i fjor leverte Mack 98 Vision Elite til TACOM, i tillegg har de en separat kontrakt med samme kunde, om leveranse av Mack Granite Elite, beregnet på de tøffeste oppdragene der det er dårlig med veier.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!