Bybussene kjøres hovedsaklig i Salten-området, mens forstads- og langrutebussene vil gå ute i distriktene, så som Steigen, Fauske, Saltdal, Beiarn og Misvær. Bussene ble satt i drift 4. januar, første arbeidsdag i 2010. Dette er den største leveransen Norsk Scania AS har hatt i Nord-Norge noensinne.

Nordlandsbuss bytter ut mye gammelt materiell (Euro 1 og eldre) med mer miljøvennlige og moderne busser som tilfredsstiller dagens krav. 25 busser er av typen Scania OmniLink (bybusser) utstyrt med Euro 5/EEV-motorer som yter 230 hk, samt 280 hk på de treakslede utgavene. Disse er levert med en sekstrinns automatkasse. I tillegg er det levert 27 Scania OmniExpress (forstad- og langrutebusser), som også tilfredsstiller Euro 5-kravene, med en motorytelse på 400 hk. Sistnevnte busser har heis tiltenkt handikappede og personer med barnevogn, og er utstyrt med 12-trinns automatisert Opticruise-gearkasse.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!