Bakgrunnen er en reportasje vi laget fra 75 Chrome Shop i USA tilbake i 2007. I ren og skjær begeistring over hvordan lastebilfolket ble mottatt i det lille tettstedet Wildwood i Florida, laget vi en bred reportasje om livet der.

Vi hadde blant annet en hyggelig prat med "mor sjøl", Debbie Farkus, som drev chromeshop'en i tillegg til vaskehallen og poleringssjappa på andre siden av gata.

At norske lastebilfolk er særdeles velkommen i Wildwood, har vi lenge visst.

Tommy Ralger, som har importert flere titalls US-trucks til Norge, er en av stamkundene her.

Da vi besøkte 75 Chrome Shop i 2006, sammen med nevnte Ralger, ble vi endatil møtt av en sjarmerende butikkansatt i TM-skjorte. Hun hadde hørt rykter om at "the crazy norwegians" var i bygda.

Disse inntrykkene, samt truckshowet som ble avholdt samme sted, var altså foranledningen til vår fargerike reportasje den gang. Og selvsagt sendte vi et par eksemplarer over dammen til Debbie og gjengen.

Det var altså denne reportasjen som igjen ble omtalt i Herald Tribune, etter at de besøkte 75 Chrome Shop tidligere i år. Et stykke nede i teksten kan man lese følgende:

"75 Chrome Shop har fans over hele USA, Canada og til og med i Norge. En skandinavisk trucker ved navn Tommy Ralger sørget for å få presentert butikken i en sekssiders reportasje i TransportMagasinet.

Ingen Farkus kjenner kan lese norsk, så artikkelen forblir et mysterium, men bildene ser bra ut."

Om du vil lese hele artikkelen, finner du den her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!