Robert Løsethagen ble dømt til fengsel i 90 dager, tre års tap av førerrett i tillegg til erstatning til de pårørende, etter at vogntoget han kjørte traff en syklist som falt ut i veibanen idet han skulle passere, og som døde av skadene.

Les også: Dømt til tre år uten arbeid

Tiden etter ulykken og rettsaken har vært svært tøff for moldenseren.

- Jeg forstår ikke at de kan gjøre dette. Det eneste dette fører med seg er at jeg føler stempelet som drapsmann enda tyngre, sier Robert til tungt.no.

Les også: Tiltalt, frikjent, men dømt igjen

I brevet han fikk for noen dager siden, går det frem at siden han er dømt i henhold til § 239 og dette er en overtredelse som medfører frihetsstraff, skal DNA registreres i identitetsregisteret hos politiet. Like fullt er det aktor fra dengang saken var oppe i tingretten, som har begjært at Robert skal avgi DNA-prøve.

Ingen av de andre sjåførene som er dømt for samme forhold, og som vi har snakket med, har hørt noe om å avgi DNA.

- Jeg skjønner godt de som ikke orker mer, sier Robert. Han er for tiden sykemeldt på grunn av dommen.

Både han og de andre sjåførene i samme situasjon er skuffet over hvor lite som blir gjort for å ta tak i det de føler er en uholdbar situasjon for norske yrkessjåfører. - Vi føler oss glemt, sier Robert Lønsethagen.

Les også: - Ikke glem oss

Les også: Uaktsomt drap? Svar på tiltale!

Les også: Støttegruppa aksjonerer tirsdag

Les også: Sjåfører skal slippe draps-stempel

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!