Ordren på 1780 kjøretøyer gjelder trekkvogna M915A5 6x4 Line Haul tractor i armert versjon. Når det gjelder selve armeringen er det selskapet BAE Systems Security and Survivability som skal levere denne delen av "pakka".

Under snuta på trekkvogna, for det er selvsagt snakk om en snutebil når vi snakker om USA, befinner det seg en motor av typen Detroit Diesel Series 60(r) på 500 hk. Trekkvognene skal ha en større førerhytte en på tidligere modeller for å gi plass til våpen, ammunisjon og annet feltutstyr. I tillegg er kjøretøyene utstyrt med avansert teknisk utstyr som skal forhindre kollisjoner og andre ulykker. Endringene på armering og innvendig plass er basert på det amerikanske forsvarets erfaringer fra innsatsen i Irak og Afghanistan. M915A5 Line Haul tractor har gjennomgått rigorøse tester og evaluering ved "the Army Test Center".

Bildet er av et annet type kjøretøy som BAE Systems har pansret.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!