Det er ikke lenge siden nye R-serien til Scania ble lansert, men allerede nå er Svempa i gang med en serie spesialutgaver beregnet for det italienske markedet. Modellen, som baserer seg på en R620 trekkvogn, har fått navnet "Dark Diamond". Den kjennetegnes ved den smakfulle lakkeringen i den spesielle fargen Carbon Blue, en lakkering som er utført av andre enn Scania-fabrikken.

I tillegg til lakken og den lekre dekoren med bl.a. "Dark Diamond"-logo i takskalken, utstyres bilene med forkrommede felger, fire xenonlys i solskjermen, innsteg og rampe bak hytta i polert rustfritt stål, V8-finner i forkant av dørhåndtakene, diodebremselys og polert rustfritt eksosrør for å nevne noen av de utvendige detaljene. Interiøret har også gjennomgått en kraftig oppdatering.

- Dette er vel en modell som er aktuell for Norge. Der er man jo også veldig opptatt av fine lastebiler. Kunne jo lage et opplegg der kunden for eksempel kan få et VIP-besøk for å hente bilen sin, og kanskje legge inn tid for en prøvetur der kunden kan få prøve min heftige Scania-roadster.

Kan ikke dere foreta en liten "markedsanalyse" blant leserne på tungt for se hvordan stemningen for "Dark Diamond" er i Norge?, foreslår Svempa.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!