- Regelverket sier klart at det er bileierne selv som har ansvaret for å følge opp når bilen skal til EU-kontroll, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Trond Robert Larsen på vegvesenets nettsider. - Vi har aktivt fulgt opp bileierne fram til nå, men for å spare kostnader og miljøet går vi over til å varsle bileiere gjennom oblatene som sendes ut hvert år. Dermed får vi varslet om to tiltak i en og samme utsendelse.

Oblatene sendes ut hvert år til alle bileiere som har alle forhold i orden, og vil fra 2010 inneholde informasjon om EU-kontroll i tillegg.

Purrebrev om manglende gjennomført EU-kontroll vil gå som normalt, og bilførere som har gått glipp av fristen vil få noe tid til å ordne opp. Bilførere som ikke har gjennomført EU-kontroll risikerer avskilting.

Bilførere kan selv sjekke når de skal på kontroll ved hjelp av bilens registreringsnummer:

Send sms <registreringsnummer> til 2282

Gå inn på www.vegvesen.no/kontrollfrist

Ring Statens vegvesens Kontaktsenter på 06650

- I en overgangsperiode regner vi med at flere enn før vil gå glipp av kontrollfristen, og oppfordrer derfor bileierne til å selv sjekke når de skal til kontroll gjennom våre automatiserte løsninger, avslutter Larsen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!