Om OPS (Offentlig Privat Samarbeid) er veien å gå for å unngå glemte løfter i fremtiden skal ikke sies sikkert her. Men at Svein Normann Hanssen, prosjektsjef i Skanska Norge er positiv til denne prosjektformen og hele prosjektfinansieringer er tydelig.

Gode erfaringer

Skanska er godt kjent med OPS-prosjekter fra utlandet og har vært med på pilotprosjektene her til lands. Å ha penger nok er avgjørende, han mener det er spesielt viktig med finansiering som dekker hele prosjektet, ikke bare årlige bevilgninger. Prosjektfinansieringer vil kunne gi lavere byggekostnader og kortere anleggstid. En annen sentral faktor for suksess er at partene samarbeider på et tidlig tidspunkt, slår han fast.

I et av pilotprosjektene deres; Orkedalsveien (E39) mellom Klett og Bårdshaug, 22 kilometer sørvest for Trondheim har vært en positiv erfaring. Det var ingen prisøkninger, ingen tvister (ingen advokattimer) og prosjektet ble ferdig 2 måneder tidligere enn planlagt. Svein er ikke i tvil, når man har ansvar for finansieringen selv blir det sterkere fokus på kostnadene. Man vil holde seg innenfor rammene og jobbe så effektivt som mulig mot målet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!