Det har seg nemlig slik at verdens største nyttekjøretøyprodusent Daimler AG kontrollerer Mitsubishi Fuso, mens verdens nest største nyttekjøretøyprodusent AB Volvo har Nissan Diesel under sine vinger. Når Mitsubishi Fuso og Nissan Diesel nå ønsker å se på mulighetene for et større samarbeid på bussiden, blir jo eierne på en måte svigerforeldre til hverandres barn.

Nå har de to japanske produsentene samarbeidet tidligere også. Allerede for tre år siden satte de i gang et prosjekt der Nissan Diesel leverte mellom store busser og store lavgulvsbybusser til Mitsubishi Fuso, mens de på sin side leverte blant annet store turbusser til Nissan Diesel.

Nå skal de to selskapene se på mulighetene for å utvikle, produsere og selge busser under en felles paraply. Samtidig sier begge at de kommer til å fortsette å utvikle, produsere og selge busser også under sitt eget merkevarenavn. Så får vi se hvor lenge forholdet varer, og ikke minst hvordan svigerforeldrene ser på hverandre etter hvert.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!