Det er BussMagasinet som røper denne nyheten. BussMagasinet er Norges offisielle representant i juryen som teller 17 land. Nyheten er altså ikke sluppet via de offisielle kanaler ennå, men ettersom juryens norske representant presenterer dette på sine nettsider, kan vel ikke vi være dårligere?

Den offisielle kåringen skjer først på pressedagen den 15. oktober under utstillingen Busworld, og den norske representanten kan fortelle at Travego M var testens tryggeste og mest komfortable buss.

Travego har forøvrig alltid vært blant de sikreste turbussene i verden. Den nye generasjonen (som tungt.no mener ble lansert på IAA Hannover i fjor) har ESP (elektronisk stabilitetsprogram) og bremseassistent som standardutstyr.

I tillegg er den utstyrt med assistentsystemer som DBL (automatisk hastighetsbegrenser ved hjelp av retarder), ART (avstandsreguleringstempomat) og SPA (kjørefeltassistent). Disse nye elektroniske systemene støtter føreren i alle situasjoner og bidrar til at kjøringen i Travego blir enda sikrere.

Tungt.no har tidligere omtalt bussen og noe av sikkerhetsutstyret. Mer om Mercedes-Benz sin hardtbremsende buss, kan du lese her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!