Ambulansen, om man kan kalle den det, er en Mercedes-Benz Citaro på over 20 meter. (Når man medregner en "medisinboks" påmontert bak).

Bussen har altså mulighet til å frakte og behandle 123 pasienter. Skjønt - det korrekte er nok å fortelle at den kan frakte 123 pasienter, mens den samtidig kan behandle 20 av dem. Det er allikevelingen dårlig bragd. Normalt har man to pleier og én bil pr. pasient.

Representanter fra Dubai, der bussen skal gå, og Mercedes-Benz hadde et lykkelig øyeblikk i Tyskland forleden. Da troppet nemlig Guinnes rekordbok opp under overleveringen med meldingen om at bussen nå blir å finne i rekordboken.

Bussen er den tredje som leveres til Dubai med formål å virke i sykehussammenheng. To av bussene er standard 12-metere, mens denne siste måler 18 meter uten påmontert boks.

Bussene vil bli brukt i situasjoner der hurtig medisinsk hjelp er påkrevet etter f.eks. store ulykker der mange mennesker er skadet.

I september ble forøvrig Citaro-buss nummer 25.000 overlevert, noe som gjør Citaro til en av de mest suksessrike bybusser noensinne.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!