Bussen er en del av det såkalte IDEAS-prosjektet (Innovativer Diesel-Elektrischer Hybrid-Antrieb für Stadtbusse = innovativ diesel-elektrisk hybrid-drift for bybusser), som er ledet av bundesministeriet for økonomi og teknologi. Statssekretær Dagmar Wöhrl uttalte ved presentasjonen av IDEAS-resultatene så langt at bundesministeriet støttet kjøretøyprodusentenes utviklingsarbeid, fordi hybrid-løsningene på sikt vil være økonomisk fordelaktige for både det offentlige og transportselskapene, samt at miljøet vil bli skånet. MANs produksjonsklare Lion's City Hybrid er basert på prototypen i Nürnberg.

Innenfor IDEAS-prosjektet vil en ny hybrid-buss settes i trafikk i løpet av dette året. Her skal man særlig teste ut batterier med avansert litium-ion-teknologi, som første gang ble vist i en MAN TGL hybrid distribusjonsbil i 2008.

Bilde:

Statssekretær Dagmar Wöhrl og Bernd Maierhofer, medlem av styret for MAN Nutzfahrzeuge med ansvar for blant annet engineering, foran de to MAN Lion's City Hybrid bussene i IDEAS-prosjektet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!