Amerikanske Paccar kan vel kalles en amerikansk eventyrhistorie? Siden starten for snart 104 år siden, har de så å si aldri hatt røde tall i regnskapet. i år, da de aller fleste lastebilprodusentene har katastrofetall i regnskapene, holder Paccar fortsatt stilen.

I årets seks første måneder omsatte de for 3,83 milliarder amerikanske dollar, en kraftig nedgang fra de mer enn 8 milliardene de omsatte for de seks første månedene i fjor.

Allikevel hadde de et overskudd etter årets seks første måneder på 52,8 millioner dollar. Overskuddet i tilsvarende periode i fjor var på hele 605,8 millioner dollar. I følge toppsjefen Mark C Piggot, har Paccar en sterk økonomisk ryggrad som gjør det mulig å investere for framtiden, forbedre produksjonseffektiviteten samt utvikle nye produkter.

Paccar mener at markedet for tunge lastebiler i USA og Canada vil vokse litt neste år, og havne på mellom 110.000 og 140.000 kjøretøyer.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!