Det er den smale sti som nattrafikken mellom Flikka og Rogaland må forholde seg til frem til 21. november.

Det er vedlikeholdsarbeid i seks tunneler mellom Flikka og grensen til Rogaland som medfører nattstengningen de neste to månedene.

Eneste omkjøringsmulighet er via Tonstad i Sirdal, noe som betyr om lag én time ekstra kjøring på vei uten midtstripe. Det kan by på store problemer for tungtrafikken, melder fædrelandsvennen og viser til at rundt 200 vogntog passerer E39 i Flekkefjord - hver natt.

Vi håper det blir lenge til frost og snø melder seg. Hvis ikke, kan det bli kaos på omkjøringsveien. Men flere steder, som Gyadalen og Bjørnestadbakken, blir det vanligvis tidlig snø og glatt, sier sier fylkesleder i Norges Lastebileierforbund, Kjell Nilsen, til fvn.no. Han understreker allikevel at arbeidet er nødvendig, men skulle ønske at det ble foretatt tidligere, slik at transporten var sikret bare veier.

Bare veier er én ting. Tungt.no undres hvordan det kan utarte seg med utlendingene når de møter glatte og smale omkjøringsveier.

En helt annen sak er hvordan sjåførene skal håndtere dette. I dag rekker kjøretiden akkurat mellom Stavanger og Oslo før regelverket forteller at sjåføren er trett og må hvile.

Men med omkjøringen ryker hele programmet. Linjebilene rekker neppe frem og det blir dermed forskyvninger i hele kjøreprogrammet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!