På Volkswagens stand står blant annet E-Up!, som blir merkets første elbil. Småbilen Up! ble første gang vist som konseptstudie for to år siden. I 2011 kommer den på markedet utstyrt med en énliters bensinmotor som har et rekordlavt forbruk og minimale utslipp. I 2013 kommer den elektriske versjonen E-Up!. Volkswagens elbil vil ha helt andre ytelser enn dagens alternativer, med en topphastighet på 135 km/t og en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 11,3 sekunder. Motoren yter 60 kW (eller 82 Hk uttrykt på tradisjonelt motorvis) og bilen har en rekkevidde på hele 130 kilometer per lading. 80 prosent av batterikapasiteten kan lades opp på kun en halv time.

Audi har også flere nyheter i Frankfurt, blant annet en ny versjon av supersportsbilen Audi R8. Denne er i cabrioletversjon og bærer navnet Audi R8 Spyder. Modellen har en 5.2-liters V10-motor på 525 Hk. Flere modifiseringer i karosseriet gjør at Spyder tydelig skiller seg ut fra øvrige R8-versjoner. Audi R8 Spyder lanseres i mars neste år.

Skoda viser i Frankfurt for første gang fram stasjonsvogn-utgaven av sin storbil Skoda Superb. Dermed har Skoda et komplett modellprogram og forventningene til den nye Skoda stasjonsvogn er store. Skoda Superb stasjonsvogn blir en avansert storbil med svært gode bruksegenskaper. Et bagasjerom på hele 1.865 liter med baksetene nedfelt er klart romsligst i klassen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!