I begynnelsen av september undertegnet Håkan Samuelsson, toppsjef i MAN SE, og Ulugbek Rozukulov, styreleder i det usbekiske selskapet UzAvtosanoat, en avtale om å opprette et joint venture under navnet JV MAN Auto-Uzbekistan i Tasjkent. MAN eier 49 prosent av det nye selskapet, som skal stå for montering av MAN-seriene TGA og CLA av komponenter fra henholdsvis Tyskland og India. Det er planlagt en årlig produksjon på mellom 500 og 1.000 lastebiler, som skal selges og serves av et nettverk av uavhengige forhandlere i Usbekistan og andre sentralasiatiske land.

- Jeg er glad for at vi funnet en så kompetent partner som UzAvtosanoat, uttaler Håkan Samuelsson, som legger til at dette er nok et eksempel på at MAN satser på tilstedeværelse i nye og viktige markeder. - Usbekistan har et stort behov for modernisering av landets lastebilflåte, og MAN tilbyr robuste lastebiler som er velegnet hos oss og i nabolandene, sier Ulugbek Rozukulov.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!