I Tyskland forsvinner det gods for hele 1,5 milliarder euro på denne måten. I Niedersachsen mistenker de østeuropeere for å stå bak mange av ranene og de tror at tyvene får beskjed direkte fra fabrikkene om hvilke biler som kjører med "interessant" gods. Da er det en enkel sak å finne dem for døgnhvilen.

Det kommer heldigvis stadig nye sikkerhetstiltak. Gassalarmer og alarmsystemer på tralla ses oftere, men fortsatt kjører svært mange uforberedt.

Nå lover politiet forsterket innsats i kampen med en landsomfattende kampanje. På motorveien A2 ble det nylig delt ut brosjyrer som på forskjellige språk advarer mot tyvene.

Det tror vi har begrenset virkning. Det som må til, er gode parkeringsmuligheter snarere enn at sjåførene skal ødelegge nattesøvnen ved å lytte etter lyder.

Men også her skjer det noe. Tyskland har nemlig en transportminister som parallellt med dette har fått gjennomslag for å bygge 800 ekstra lastebilplasser langs motorveiene i Nordrhein-Westfalen. Og dette er godt nytt for alle!

Ikke bare vil det medførere tøffere hverdag for pirater, men det vil gi sjåførene en helt annen hverdag med bedre arbeidsvilkår. Noe som forøvrig burde vært en selvfølge.

Smak på det - 800 ekstra lastebilplasser allerede i løpet av et par år!

Kanskje på tide at Norge også får en egen transportminister?

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!