Med riktig dekk og rett dekktrykk, riktig skap, mer økomomisk kjøring, aerodynamisk spoiler og gjerne en sprut vidundermiddel blandet i drivstoffet, vil du - dersom leverandørene har rett - snart slippe å fylle tanken i det hele tatt. Det virker nesten som om du på en god dag kan ende opp med mer drivstoff jo lenger du kjører.

Vi skal naturligvis ikke kimse av drivstoffbesparende virkemidler, mange har noe for seg, men totalen blir gjerne litt søkt. Hvert eneste år blir vi invitert til å se et eller annet "vidundermiddel" som sparer drivstoff eller dekk som gir besparelser i forhold til dekkene som ble lansert året før.

Ikke desto mindre er det noe å spare her og der.

Nå har iallefall Continental lagt ut en kalkulator på nettet som viser hvor mye du kan spare ved å velge riktig dekk. Kalkulatoren lar deg taste inn antall biler, distanse og dieselpris. Deretter regner den ut hvor stor en eventuell besparelse blir i løpet av et år.

For å bruke kalkulatoren, klikker du deg inn på www.conti-online.co.uk/truck og finner frem "fuel saving calculator.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!