I Arendal kan de første hybridbussene trolig være på plass allerede neste år.

Fordelen med disse bussene er at de utnytter bremseenergien og bruker elektrisk kraft for å drive bussen. De som kjenner Arendal vet at her går det mye opp og ned og testen vi gjorde med disse bussene, viste at de er helt perfekte for denne typen kjøring, sier adm.dir. i Nettbuss Arendal, Anders Roger Øynes.

Å gå til innkjøp av hybridbusser vil bety store investeringer for busselskapet, men Øynes forteller til NRK at selskapet vil spare penger på å bruke disse bussene.

- Investeringene blir litt større i starten, men når vi regner inn levetida på bussen og de reduserte dieselutgiftene våre, vil dette over tid bli lønnsomt.

- Vi tror også at de som vinner markedet framover, er de som har de beste løsningene. Og når vi følger med i den politiske debatten nå, så tror vi at den grønne økonomien er kommet for å bli, sier Øynes.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!