Rumeneren som ble tatt i forrige uke hadde montert tappeutstyr på lastebilen. På den måten kunne han stjele flere hundre liter på få minutter. Han ble avslørt av et overvåkingskamera, og lastebileierne på Hadeland er naturlig nok i harnisk.

Hadelendingene kontaktet straks politiet og forlangte handling. Lastebileierne mente de kunne dokumentere at 450 liter diesel var forsvunnet fra tanker hos Containerservice AS, Mathisen lastebiltransport AS og Jakobsen Maskin.

Lensmannen rykket ut og ga ham et forelegg på 5000 kroner. Sjåføren hadde ikke penger og lastebilen ble stående i tre netter før han fikk kjøre videre - etter en i manges øyne en alt for lav straff.

Lastebilens dieseltank så nesten ut som en Reodor Felgen patent. Her var det slanger, klemmer og elektriske ledninger på kryss og tvers - samt en pumpe. Det var liten tvil om hva utstyret ble brukt til, men ettersom det er teknisk mulig å også bruke tappeutsyret på lovlig vis, ble det ikke konfiskert. Sjåføren er straffet for det som er rettslig mulig å bevise - selv om det altså er sannsynlig at han har stjålet mer diesel.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!