Posten i Storbritannia, Royal Mail Network ble nettopp kåret til vinner av EuroTra Safety and Innovation Award 2009. Bak det kryptiske navnet EuroTra står et internasjonalt nettverk av utdanningsorganisasoner innen transport- og logistikkbransjen. Sammen med Volvo blir den bedriften som mest arbeider med å heve trafikksikkerhet og sjåførens arbeidsmiljø kåret.

Dette er i og for seg flott, men i våre øyne er det like spennende å se hva Royal Mail Network har gjort for sjåføren. Og det kan være interessant å følge.

De ville nemlig få ned antall ulykker blant sjåfører, og kom frem til at over halvparten av ulykkene med personskader skjer når sjåføren forflytter seg rundt bilen eller når de håndterer lasten.

Som en følge av dette har de utviklet en konseptlastebil utrustet med 55 sikkerhetsdetaljer, blant annet belastningssystem, sensorer og kameraer rundt både bil og trailer. Konseptlastebilen skal gå i daglig drift et års tid på testing.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!