Nytt på del to av turnéen er at vi har med oss et vogntog til, og det er ikke snakk om et hvilket som helst vogntog - krokløftsettet er nemlig utstyrt med VBGs MFC (Multi Function Coupling), et automatisk tilhengerfeste der sjåføren ikke behøver å forlate førerhuset for å koble til og fra tilhengeren.

Hans Otto Westli (t.h. på bildet) fra VBG er med på turen for å demonstrere systemet og interesserte kan selvsagt få lov til å prøve dette selv.

I tillegg har vi med et dumpersett bestående av en Scania R620 6x4 med trippelkjerre, begge utstyrt med dumperkasser fra Istrail. Denne bilen er det også muligheter til å prøvekjøre, og hvis noen skulle lure på det - begge vogntogene er selvsagt lastet opp.

Nå nærmer det deg slutten på dagens øvelse i Østerdalen. I kveld går ferden videre til Trondheim der vi blir å finne på Transportsentralen AL i morgen. Se for øvrig reiserute og "åpningstider":

Vi sees på veien!

Vi ønsker alle hjertelig velkomne innom for en hyggelig prat, en kopp kaffe og litt faglige nyheter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!