Massive kampesteiner sperrer riksvei 80 etter sprengingsuhell, melder vgnett.no.

Riksvei 80 mellom Fauske og Bodø er stengt ved Mjøneskleiva etter et sprengningsuhell ved tretiden i natt. Veiforbedringstiltaket viser seg nå å bli med tidkrevende enn planlagt.

- Man har skutt en helt vanlig salve i det man trodde var fast fjell, men så har man truffet på en slippe, en porøs masse, og dermed ble det en ekstra trøkk som fikk steinene til å skli nedover, sier daglig leder Lasse Nilssen i entreprenørbedriften M3 Anlegg AS til VG Nett.

Han anslår at steinene måler cirka 300 kubikk. Størrelsen gjør opprydningsarbeidet meget krevende.

- Vi holder på å pekke dem i stykker ved hjelp av gravemaskiner. Vi har jobbet på spreng siden klokken tre i natt, og håper på å kunne åpne veien igjen mellom klokken halv ti og ti, sier Nilssen.

Veien var stengt da sprengningsarbeidet pågikk, og ingen kom til skade. Trafikken er imidlertid stengt i begge retninger inntil videre. Veitrafikksentralen opplyser at det er midlertidig omkjøring på riksvei 812, via Misvær.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!