Ti lastbilsjåfører ansatt hos vognmann Lars M. Petersen, Vejbæk Maskinstation ved Padborg har inntil nå arbeidet for 49 danske kroner i timen. Nå er de blitt sagt opp, men tilbudt gjennansettelse til 36 kroner i timen.

I årevis har transportøren, ifølge 3F Aabenraa, betalt sine ti sjåfører halvparten av det overenskomsten krever.

Oppsagt, og gjenansatt

Allikevel ble de oppsagt og tilbudt gjenannsettelse til enda lavere lønn.

3F brakte tirsdag en historie i sitt nyhetsbrev fra transportsektoren som avslører lønns- og arbeidsforhold, som man ikke trodde var mulig i det 21. århundrede - og historien er visst bekreftet.

- Dette kan vi ikke akseptere. Vi forbereder derfor et streikevarsel mot virksomheten, sier Jørgen Christensen, bransjeformann for transportsektoren i 3F Aabenraa.

3F Aabenraa undersøker også mulighetene for å reise lønnskrav mot Lars M. Petersen for den lønn som hans ti sjåfører ifølge 3F har gått glipp av i årevis. Pensjonsoppsparing, helligdagsbetaling og andre moderne påfunn er visst også ukjent i Vejbæk.

Avtale, men...

Ifølge 3Fs nyhetsbrev har vognmann Lars M. Petersen gått med på å inngå en overenskomst med 3F.

I neste øyeblikk sier han til nyhetsbrevet at virksomheden stenger i løpet av uken, da den ikke kan forsvare seg økonomisk. Han vil dog beholde en lastbil og en ansatt.

Han sier ingenting om hva denne sjåføren skal få i lønn.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!