Prisen for å bygge ny skole på Andenes har steget til over 100 millioner kroner. Mandag skal formannskapet avgjøre om det blir bygging, skriver Bladet Vesterålen.

Mens en i en tidligere fase har vedtatt låneopptak på 75 millioner kroner, har prisen nå steget til 101,25 millioner kroner for 1-10-skolen på Andenes.

Karstein Kristiansen Entreprenør AS er innstilt som totalentreprenør, etter å ha gitt anbud på 94,26 millioner kroner.

For å finansiere opp prosjektet har rådmann Kirsten Lehne Pedersen foreslått en omfattende bruk av fondsmidler, tilsvarende 10,75 millioner kroner.

Tapper fond

Det innebærer at fondene «Nordkraft», ‹Kapitalfond», «Salg av eiendom», «Kjerringnesset» og ubundet investerignsfond så og si blir tappet for penger.

I tillegg har en hentet inn penger fra merverdiavgift-kompensasjon 2010 (kroner 3,9 millioner), merverdiavgift-kompensasjon 2011 ( 400.000) samt bruk av «Lån ordinære investeringer - sluttførte prosjekter» (6,7 mill.).

Hastesak

Rådmannen foreslår at prosjektet Andenes nye skole organiseres med prosjektleder og byggeleder, med formannskapet som styringsgruppe.

Hun ønsker også at formannskapet gjør vedtak etter «hasteparagrafen», slik at en straks kan komme i gang med bygginga.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!