En person som drev med gravearbeid utløste full utrykning av politi, brann og ambulansemannskaper til Vestengsletta på Råholt rundt klokka 17.00. Personen kuttet en ledning til et boliggassanlegg, skriver Romerike Blad.

- Som rutinen tilsier ved slike ulykker ble alle etater varslet. Det var et anlegg delt i tre seksjoner, det vil si med tre gasstanker, som var påført skade, sier 110-operatør Morten Bratli.

Ifølge utrykningsleder Tor Helge Gran ved Eidsvoll brannstasjon hadde en privatperson leid en minigraver for å arbeide i hagen. Han klarte å lage et lite hull i en tilførselsledning for gassanlegget til boligfeltet.

- Nå slapp det kun ut litt gass. Hele anlegget inneholdt derimot hele 19,2 kubikkmeter gas. Hadde dette sivet ut måtte et større område blitt evakuert. Heldigvis kom vi til innen ti minutter og fikk raskt plugget lekkasjen. Dermed er faren over, sier Gran.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!