Vegvesenet fjerner omstridte midtdelere på E18 i Bamble etter press fra ambulansesjåfør Øyvind Amundsen, forteller NRK Østafjells.

Tirsdag denne uka måtte en ambulanse kjøre i flere kilometer i motgående kjørefelt for å komme fram til ei trafikkulykke på E18 i Bamble.

Det førte til at ambulansesjåfør Øyvind Amundsen skrev et brev til samferdselsministeren der han ber om at midtdelerne må fjernes.

Neste uke

Midtmarkeringene er ment som et sikringstiltak mot møteulykker på E18, men i et møte i dag bestemte vegmyndighetene seg for å fjerne midtmarkeringene. Det skriver Dagbladet.no.

Seksjonsleder Eivind Gurholt ved Vegkontoret i Nedre Telemark sier til avisa at de har hatt en diskusjon på dette i dag, og kommet fram til at skillene vil bli fjerna på den trangeste strekninga, ca 700 meter fra Svartorkjær til Bamble Hagesenter.

Gurholt sier at jobben med å fjerne markeringene vil starte alt neste uke.

Glad!

- Nå ble jeg glad, sier Amundsen til Dagbladet.no torsdag ettermiddag. Han sier at dette er et stort framskritt og at de 700 meterne har vært de mest omstridte.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!