Liv Signe Navarsete vil innføre en vrakpant på inntil 40.000 kroner for dem som erstatter sine vrak med de mest miljøvennlige bilene. Det er valg om noen uker.

- Vi vil gi inntil 40.000 kroner i vrakpant for dem som kjøper nullutslippsbil. Det vil stimulere folk til å bytte ut forurensende biler, få fart på fornying av bilparken vår samt stimulere til produksjon av nullutslippsbiler, sier Sp-lederen til NTB før hun skal møte sin tyske kollega i Berlin tirsdag.

Der skal hun snakke med Wolfgang Tiefensee om såkalte lyntog, om biler generelt, og om miljøbiler spesielt.

Tyske myndigheter innførte i januar en vrakbonus på omkring 22.500 kroner på biler eldre enn 9 år. Forutsetningen for å få pengene utbetalt, er at man kjøper en ny bil. Bonusen krever ikke at den nye bilen er en såkalt miljøbil.

Valgkampsak

Navarsete er inspirert og liker ordningen, men ønsker å innføre en vrakpant med det hun kaller dobbel miljøeffekt.

- Å få fart på salget av nye biler generelt vil redusere utslippene ganske betydelig, samtidig som det vil stimulere norsk elbilindustri, mener samferdselsministeren.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!