Vi trenger vel strengt tatt ikke vise til forskere denne gang. Alle vet vi at usunn mat er, ja nettopp, usunt og at uopplagte sjåfører ikke er det tryggeste på veien.

Derfor har DHL sendt ut et team med sjåfører og ernæringsstudenter for å finne de stedene som serverer den sunneste og mest smakfulle maten. Ut fra dette har de laget et veikart til god mat.

DHL-guiden ble første gang lansert i fjor. I år er den utvidet. Spisesteder i Nord-Norge er nå testet og omtalt. Også strekningene Oslo-Ørje, Oslo-Svinesund og Oslo-Trondheim er med i tillegg til fjorårets fire sentrale kjørestrekninger mellom Oslo og Kristiansand, Bergen og Stavanger. Totalt har det blitt testet 80 spisesteder langs veiene.

Testene fokuserer på spesialiteter, smak, kvalitet og sunnhet.

I år samarbeider DHL Express med Innovasjon Norge om utgivelse av denne guiden, forteller adm. direktør Roger Kormeseth i DHL Express.

Vi i tungt.no oppforderer dermed til lett mat, selv om få av redaksjonens medlemmer bærer noe spesielt preg av å ha gått glipp av særlig mange gode måltider gjennom livet.

Guiden kan du laste ned og legge i hanskerommet, så er det opp til deg om den ligger der som et verktøy eller dårlig samvittighet.

Les også: DHL lager "Michelin-guide" for lastebilsjåfører.

Her kan du laste ned guiden.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!