StatoilHydro har på vegne av Europeiske CO2 Teknologisenter Mongstad (TCM) partnerne signert kontrakt med AF Gruppen om leveranse av anleggsarbeider på teknologisenteret for CO2-rensing på Mongstad.

Avtalen er basert på intensjonsavtalen som ble offentliggjort i en børsmelding 14. mai 2008. Avtalen har en verdi på 150 mill. NOK eks mva. Arbeidet er planlagt å begynne i slutten av juli 2009 og avsluttes juni 2011.

Anleggsarbeidet på European CO2 Technology Centre Mongstad (TCM) omfatter i hovedsak fundamentering, betongarbeider, fremføring av rør- og ledningssystemer, bygging av kjølevannsinntak i sjø og en ny trafostasjon. Avtalen vil i tillegg omfatte veibygging og avsluttende landskapsarbeider.

- Olje- og Energisektoren har vært svært viktig for AF Gruppens utvikling de siste 15 årene. Vi ser frem til å være med på arbeidet med et av de mest fremtidsrettede anleggene innen CO2- rensing. AF har flere oppdrag for StatoilHydro blant annet på Kårstø, Kollsnes og på Mongstad. Vi er stolte og glade over å kunne fortsette samarbeidet med StatoilHydro, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!