Bussjåfører vil nekte å kjøre på riksvei 70 forbi den rasutsatte Oppdølstranda på Nordmøre, skriver bygg.no.

Raset sent tirsdag kveld var det tredje store raset på denne veistrekningen på under ett år. I august i fjor ble en mann hardt skadd da et steinras traff bilen hans.

Vitner forteller at steinblokker så store som biler falt ned fra fjellet, tok med seg en høyspentlinje som igjen utløste skogbrann da det siste raset gikk sent tirsdag kveld. To busser nær ved å bli tatt av steinmassene.

- Slik flaks kan vi ikke regne med å ha neste gang. Å komme seg ut av en buss som er tatt av ras og havner i sjøen, er nærmest umulig, sier tillitsvalgt Olav Bjarte Sande i Transportarbeiderforbundet til Tidens Krav.

Onsdag kveld var det folkemøte i Ålvundeid, der 200 personer møtte opp. Bygdefolket håper nå at en tunnel kan stå ferdig allerede i 2011. Kravet er båtskyss forbi den rasutsatte veistrekningen til en tunnel er på plass.

Det er allerede besluttet å bygge tunnel, og Statens vegvesen vurderer om arbeidene med tunnelen kan fremskyndes.

Riksvei 70 forbi Oppdølstranda er nå stengt. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skal gjennomføre en risikoanalyse for området. Inntil resultatene er klare, må reisende ta båt på strekningen.

Fylkestinget i Møre og Romsdal har enstemmig bedt Statens vegvesen stenge veien permanent til ny tunnel står ferdig.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!