- Når vi forteller om fagbevegelsens store innflytelse i samfunnet, kan de nesten ikke tro oss. Av og til må vi minne oss selv på at vi lever i en veldig privilegert del av verden, sa Østvold. I Norge er det et sosialt sikkerhetsnett som fanger opp de av oss som mister arbeid og inntekt. Det er viktig å huske dette, sa han i talen.

Like etter fortalte ETFs generalsekretær Eduardo Chagas at den økonomiske krisen vil følges av et systematisk angrep på fagbevegelsen.

- Hele den europeiske, sosiale modellen er truet, i takt med at arbeidsgiverne gradvis trekker seg unna det historiske kompromisset som er basis for den sosiale modellen. Krisa er den forutsigbare effekten av 30 år med nyliberalisme. Dereguleringen av økonomien, privatiseringen av offentlige tjenester og omfordelingen av velstand fra fattige til rike har alt sammen bidratt til å skape den nåværende krisa, formante Chagas.

Landsmøtet kan du følge på sidene til Norsk Transportarbeiderforbund.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!