Mens enkelte deler av landet fortsatt opplever stille dager, er markedet på vei opp igjen andre steder, sier gjengen fra Palfinger, som vi traff i Bergen. Hos forhandleren Vognteknikk AS viste de frem sitt nye program, ved hjelp av tre biler fra karavanen og kundebiler.

Vi fikk blant annet se en verdensnyhet, i form av PK 40002 EH, som er levert til Agnar Skåtun AS i Fusa.

- Dette er en av tre kraner som ble laget i en pre-serie. Denne kranen skal avdukes og vises på messer senere i sommer, smiler Even Hægland hos Vognteknikk. Han har hatt gleden av å levere verdensnyheten.

Foruten denne, viser Palfinger frem den nye PK 50002 EH med PJ 125 jib, en spesialbygget "E-verksbil", medbringertrucker og mer til.

Den nye kranserien kan skilte med nytt design i form av deksler og slangeføring, samt det smørefrie bomsystemet som kommer med EH-serien. Vi finner også oljetank på kranfot, som er nytt for Palfinger og det samme gjelder den vippbare vinsjen på PK 50002 EH, der vinsjen kan vippes under kranen for å ta ned totalhøyden når kranen ligger bakover på planet under transport.

Alt dette er selvsagt fjernstyrt.

For dere som vil kikke nærmere på utstyret, kan vi nevne de gjenstående stoppene for denne karavanen:

3. og 4. juni stopper de på Vestnes ved Molde

8. og 9. juni i Stjørdal

12. juni i Fauske

16 juni avsluttes turneen i Tromsø

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!