I den nye og oppgraderte versjonen er Volkswagen Crafter blant annet utstyrt med Volkswagens AdBlue-teknologi, et nytt dieselpartikkelfilter og en ny og oppgradert manuell girkasse. Kombinert med den nye girkassen, sørger AdBlue-teknologien for en reduksjon i drivstofforbruket på opp til 0,9 liter per 100 km. Redusert forbruk betyr også redusert utslipp av skadelige miljøgasser - CO2-utslippet reduseres med opp til 23 gram per kilometer.

For å imøtekomme de strenge kravene til redusert forbruk og økt komfort, har girkassen i Euro V-utgaven av Volkswagen Crafter blitt gjort enda mer effektiv. Dette skjer blant annet gjennom lengre girutveksling og bedre vibrasjonsdemping. Samtidig sørger det nye dieselpartikkelfilteret (DPF) for en enda bedre rensing.

Diesel har i utgangspunktet lavere utslipp av klimagassen CO2 enn bensin. Samtidig gir diesel også et høyere utslipp av partikler og NOx. Ved å tilsette stoffet AdBlue, som er i stand til å omdanne skadelig NOx til harmløs nitrogen og vann, kan utslippene av NOx reduseres med hele 90 prosent, i følge en pressemelding fra Volkswagen.

Volkswagen Nyttekjøretøy vil dekke vedlikeholdet ved AdBlue-systemet i tre år fra bilen blir registrert.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!